طريقة عمل حبش مشوي
فخذة حبش - 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم مدقوقة بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة
زنجبيل بودرة هيل مطحون جوزة الطيب
الطريقة:
اغسلي الفخذة ونشفيها
اعملي بعض الفتحات بالسكينة فى لحم الفخذة
ضعي في طبق البهارات و اخلطيها جيدا
ضعى فى الفتحات من خلطة التتبيل والتوم المدقوق فى كل فتحة وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس
نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن
لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة القصدير من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم
علشان وجها يحمر و بالهنا و الشفا
طريقة عمل حبش مشوي
Reviewed by Ahmed Jaber
on
7:03 AM
Rating:

ليست هناك تعليقات على : طريقة عمل حبش مشوي